​21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο "GIS" - Αθήνα 6-8 Νοεμβρίου 2006


​Ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κ. Ανδρέας Χριστοδούλου, ήταν ένας εκ των κυρίων εισηγητών στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών της εταιρείας ESRI, που πραγματοποιήθηκε απο τις 6 - 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο παρέστησαν πέραν των 1500 συνέδρων, και στις εναρκτήριες εισηγήσεις, μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας ESRI, κ.κ. Jack Dangermond και David Maguire, ο πρώην Δήμαρχος της πολιτείας Χαβάης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Jeremy Harris, και ο Διευθυντής της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας Ηνωμένου Βασιλείου, Prof. David Rhind.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, και στο βαρυσήμαντο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών Γης, τόσο στο Τμήμα Κτηματολογίου όσο και γενικότερα σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες, με σκοπό την πιο γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στο συνέδριο παρέστησαν επίσης λειτουργοί απο διάφορους κλάδους του Τμήματος. Σε παράλληλες συνεδρίες, έγιναν επίσης παρουσιάσεις απο τους κ.κ. Κυριάκο Τσολάκη και Νεοκλή Νεοκλέους του Κλάδου Εκτιμήσεων, με θέμα "Integrated GIS - Valuation Products", και απο την κα. Κλυτώ Δημητρίου του Κλάδου Χαρτογραφίας, με θέμα "From a Successful Graphical Cadastral System to an Effective Integrated Land Information System."


1.jpg